HOS JAMALS FALAFEL ER MAT FAMILIE

For tre måneder siden åpnet Jamal’s Falafel i Oslo sentrum. Vi ble invitert til å smake på maten deres og vi har blitt bedre kjent med Jamal!


En hyllest til familiens historie 

Jamal kom til Norge fra Syria i 2016 og de siste seks årene har han jobbet for å tilby tradisjonell syrisk mat. Oppskriftene han bruker i rettene som serveres har en spesiell betydning for ham. 

- Oppskriftene mine er en gave fra min bestefar, og de forteller en historie om enklere tider da maten var mer enn bare næring: den var et tegn på omsorg og samhold. Min farfar begynte å servere falafel fra et telt utenfor fabrikker i Syria 1952, som en måte å tilby arbeidere et billig og næringsrikt måltid.

På den tiden var kjøtt en luksus som få mennesker kunne unne seg. 

- Hans falafel ble en kilde til både næring og trøst, rik på protein og pakket med smak. Jobben farfaren min utførte var likevel ikke for fortjeneste, men for kjærligheten til maten og fellesskapet.

Å servere tradisjonelle syriske retter på vegansk vis er en hyllest til hans families historie. 

- Disse oppskriftene har alltid vært naturlig veganske, et symbol på nøysomhet og respekt for ingrediensenes enkelhet. Ved å fortsette denne tradisjonen, ærer jeg min familie og deres arv.

Det er tydelig at Jamal har tatt med seg verdiene fra familien til sitt eget spisested. I det lille koselige lokalet blir du ønsket varmt velkommen. Alle som ventet fikk en deilig smaksprøve.

Hjemmelaget retter med ferske ingredienser 

Jamal sier mat er familie og det er åpenbart at han brenner for matlaging - det gjenspeiles i maten. Alt er hjemmelaget og de bruker ferske ingredienser som er nøye utvalgt. 

Hans egen favorittrett er Mix Falafel, den har en spesiell plass i hjertet hans: 

- Min far lagde den for meg da jeg var liten, og den har festet seg i både hjerte og sinn. Ut over det emosjonelle båndet jeg har til denne retten, er det smakskombinasjonen av de forskjellige ingrediensene som gjør den utrolig deilig - en ekte smakseksplosjon. Derfor liker jeg å anbefale den til kundene mine.

Vi smakte Falafel Spesial og synes den var kjempegod. Det er den beste falafelen og hummusen vi har spist! Hummusen var rund og fyldig, og falafelen var sprø på utsiden og myk på innsiden. De forskjellige ingrediensene utgjorde en herlig smakskombinasjon. Dessuten får du mye mat som metter til en rimelig pris!


Adresse

Heimdalsgata 2C, 0561 Oslo


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

BIDRAR TIL Å NORMALISERE VEGETARMAT

Neste
Neste

GURME VEGAN VIL HA NYSKAPENDE RETTER